» Sex
Ja dat verwacht je misschien niet zo snel, maar ook seks kan een drugs zijn, sommige mensen vrijen omdat ze het lekker vinden, anderen doen het omdat het hun verslaving is.

Hoe kun je nou verslaafd raken aan seks?

Vaak spelen hier een x aantal symptomen en factoren in mee.
Denk hieraan bijvoorbeeld aan:

Seksueel misbruik
Verwaarlozing
Geen sociale contacten
Geen zelfvertrouwen
Gevoel controle en macht kwijt te zijn

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarom iemand seksverslaafd zou kunnen worden.

Is iemand misbruikt? Wilt die persoon daarom seks uit wraak en krijgt hij/zij daar zo'n kick van dat de persoon niet meer stoppen kan?

Is iemand verwaarloosd? Wilt die persoon graag iemand bij zich hebben om liefde van te kunnen krijgen? En denkt diegene dat dat alleen door seks te kunnen krijgen kan?

Is iemand sociaal onderontwikkeld? Sluit diegene zich helemaal af voor de buitenwereld en wil hij/zij toch een vertrouwenspersoon hebben, en voelt hij/zij zich zo op zijn gemak dat de persoon er alles mee wil delen en dus de liefde wilt bedrijven dan kan dit vaak de reden zijn tot seks verslaving.

Is iemand zijn zelfvertrouwen kwijt? En vind hij/zij zichzelf niks waard en denkt de persoon alleen nog aardig gevonden te worden in ruil voor seks? Dan kan ook dit een reden zijn.

Is iemand de controle kwijt over zichzelf en wil de persoon macht uitoefenen op een ander? Door middel van seksueel misbruik bijvoorbeeld? Dan kan ook dit een reden zijn.

Maar deze redenen hoeven het lang niet altijd te zijn, iemand kan ook gewoon heel erg veel genieten van seks, bijvoorbeeld met je partner zodat je alle stress van die dag eruit kan gooien en dat kan zo opluchtend werken dat ook hier een verslaving uit voort komt.

Dus kortom: Seks is wel degelijk een vorm van drugs, meestal onschuldig, maar helaas vaak ook schuldig!
Het veelal bekende "machtsgevoel"is vaak wat de dader aanzet tot zijn daden.


Foto: Logo // kijkwijzer seks
[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Bezoekers

Zoekmachine

  • vind of word gevonden

E-Card sturen


Copyright 2002-2019